Yogi Bhajan a titoktörő

Ez a legfontosabb vele kapcsolatban, Yogi Bhajan ugyanis nem volt az első, aki jógát tanult és tanított, nem volt az egyetlen, aki élete korai szakaszában Kundalini Yoga mestere lett, de ő volt az, aki ezt elérhetővé tette a nagyközönségnek.

Miért különös ez? Mert átok ült a titkos tan titoktalanításán.

Átok a titok felfedőjére – mikor is halt meg Yogi Bhajan?

Valamikor réges régen, amikor még csak furcsa, fehér turbános férfiak lehettek kundalini jóga mesterek, és a tudást hosszú-hosszú évek tanulása után adták csak át az arra érdemesnek, sok-sok jógagyakorlatot fejlesztettek ki azoknak, akik még jobban, még mélyebben, még hatásosabban akartak a test, a lélek és az elme egységesítésén dolgozni. Ezt a tant nevezték kundalini jóga tanának.

Gyors volt, hatásos volt, de egyszersmind veszélyesnek is tartották. Okkal és joggal. Az ok nyilvánvalóbb, hiszen túl nagy energiát adnak a kedves gyakorló kezébe. A jog nem annyira nyilvánvaló, ugyanis ha hiszünk az emberben, hinni kell abban is, hogy tud bánni a kezébe adott szerszámmal.

De régen nem hittek ebben, és tiltották a titkos tan felfedését. Az átok a következő volt: aki felfedi a titkot, és nem beavatottaknak adja a tanokat, egy éven belül meghal.

De az átokban hinni is kell ám ahhoz, hogy hasson. Yogi Bhajan vagy nem hitt benne, vagy nem érdekelte, vagy tudta, hogy nincs alapja. Bárhogyan is, de 1968-ban Amerikában megalkotta az iskoláját, és bizony igen szép kort élt meg még utána is.

Yogi Bhajan 3H iskolája – boldog, egészséges, szentséges

Yogi Bhajan megalkott a 3HO iskolát, ami a három szentséges, a

holy,

healthy,

happy

együttes megtartását tűzte ki célul. Neki sikerült.

Vissza a Kundalini titkai, a titkos tan háttere oldalra

Yogi Bhajan, vagyis YB, a kundalini atyja