A kundalini energia is energia

Mint tudjuk régről, fizikai tanulmányainkból, minden anyag voltaképpen energia.  A kundalini erő is energia. Ezt ugyan felfogni nem tudjuk, de néha képesek vagyunk e nélkül is elhinni.

Ha zenét hallgatunk és közben van időnk és kedvünk gondolkodni a hangok magasságán, akkor tapasztaljuk, hogy a hangok is energiát jelentenek, energiát közölnek. Vannak hallható hangok, és nem hallhatóak.

Az energia valahogy a nem hallható hangokhoz hasonlít, hiszen nem látjuk… De érzékeljük.

Ezt az energiát életerőnek, életenergiának, pránának is nevezik. Tehát a kundalini energia a test életereje.

Csakrák

 A Kundalini szerint a test nemcsak fizikailag látható, hanem sok különböző energiaszintű test is. Ezekben, ezeket összekötve áramlik az az energia, amit pránának nevezünk. El lehet úgy képzelni, hogy maga a test az energiapálya. Ezeken a pályákon áramlik az energia. A csakrák pedig ezen pályáknak a találkozási pontjaik.

Elektronpálya – energia pálya

Ha emlékszel még a kémiai tanulmányokra, elektronok, pályák, akkor el is tudod képzelni. Sokfajta alakú pálya, amik valahogy keresztezik is egymást, hiszen ugyanazon térben vannak, különböző energiaszintűek.

Az elektronok rajta nem kerülnek közel egymáshoz, bolondok lennének, hiszen taszítják egymást. Mégis jól elvannak a különböző pályákon.

Persze nem az elektronokra fogom, hogy befogják a pránát, az elektronok az energiát tudják befogni, és kiengedni. Ugrálnak az külön energiaszintű pályák között.

De ha elképzeljük, ahogy a testünkben valami képes felfogni energiát, hasonlóan az elektronokhoz az atomokban, akkor már nyert ügyünk van.

Vannak helyek a testünkben, ami landoltatják a pránát, az univerzum energiáját magukban, rezgettetik magukat vele, majd továbbengedik.

Így a jó. Az energia megadja a változást nekünk, miként a hang, a zene is, de nem tároljuk magunkban, hanem továbbadjuk. Persze, módosítottuk, mint a hangszer teste is módosítja azt.

A jóga órákon ezt az életenergiát, a kundalini jóga órákor magát a kundalini energiát élesztjük fel, kultiváljuk, áramoltatjuk. Persze minden kundalini jóga oktató más és más órát tart, de a lényege mindig ez.

Vissza a kundalini energia oldalára.

 

Prána és kundalini – ez is felfogható energiának
Cimke: