A kundalini jóga fiatalít, új életet ad, vitalizál. A jóga amúgy általában is jó érzetet, okoz, csak a kundalini jóga a testtudatosság mellé még életkedvet is ad.

Ennyi jó már nem is lehet igaz! HA én ezt olvasom először, nem hinném, hogy e miatt kipróbálom. Túl rózsaszín, ugye? De a kundalini jógára mégis igaz – nekem szerencsém volt, csak belecsöppentem, és mindezt éreztem magamon.

Röviden a jógáról

 

A jóga gyakorlatsort, életérzést, napi rutint jelent azoknak, akik gyakorolják. Áldásos hatásai közé tartozik az erős és egészséges gerinc (hajrá, gerinccsavaró gyakorlatok) a testtudatosság (még a tánc is jobban megy az egyensúlyi gyakorlatoknak hála) és a magunkra figyelés mellett a másokra figyelés.

A jóga létrehozza, hogy jól érzem magamat a testemben. Erről bővebben itt írok.

A jóga részei a hálaadás – mint az evésnél, de nem kell erről rosszat gondolni, hiszen ez csak ráfigyelést jelent – majd a bemelegítés, a gyakorlatok, esetleg páros gyakorlatok, esetleg a masszázs, majd meditáció. De ide tartozhatnak még a yogi vagyis jógi életmód elemek, úgymint a húznélküliség, a napi gyakorlás, az egyszerűség, a felhalmozás elkerülése, a nem ártás (gondoljunk csak a földünkre, és már a szelektív hulladékgyűjtésnél tarthatunk).

 

Még rövidebben a jógáról:

ráhangolódás + gyakorlatok + kitartás + az érzések, testérzetek engedése + akár gyógyítás + meditáció

Kicsit többet a jógáról, és a jógaóráról ide kattintva

Nem kell megöregedned, itt a kundalini jóga

Mondja Gurmukh. Amikor kundalini jógát gyakorolsz, akkor ragyogsz. Jól érzem magam szimplán a hangjától. A videó pedig nagyon-nagyon szép, ahogy Gurmukh a fény előtt hajlong, ahogy a leple mozog, ahogy segít másoknak a gyakorlatot végrehajtani.

Szép. Egy idősebb, bölcs asszony mondta nekem, hogy ami szép, az jó is. Gurmukh-ot nézni nagyon jó, mert a karjának mozdulataiban szépség van.

Vissza a kundalini jóga főoldalára, ahol a legfontosabb gondolatokat fűztem össze.

Bevezető a kundalini energiába és a kundalini jógába