Az egyik, oka a kundalini jóga és kundalini életmód titkosságának, hogy nem értették meg.

A másik, mint minden tudomány ma is, belterjes, és szerette volna a kiváltságokat magának megtartani.

A világ azonban változik. Nem támogatja – ezt most össznépi tudatosság szinten értem, nem jogilag, bár a jog is változik – a titkokat.

Ilyen segítség az internet is. Manapság, ha felteszek valamit az Internetre, talán el sem távolítható. Minden esetre bárki hozzáfér, aki keres.

A keresők ezért a legjobb, legnyitottabb emberek. Karmájuk, hogy keressenek és találjanak. A keresők mindig találnak, ez benne a csodálatos. A keresőknek mindig megadatik, hogy addig titkosnak tartott tanok is elérhetővé váljanak. Vagyis ezelőtt kb 40-50 évvel, nagyon sok „mester” megnyitotta a „tudás kapuját”. A kundalini jógában ez a mester Yogi Bhajan. 

A tudás almája elérhetővé válik – egyik út a kundalinin át vezet

Igen, mondhatjuk, hogy a kígyó és a tudás almája megint… Természetesen a mestereknek nem kellett attól félniük, hogy titkos tanaikat elsőre is bárki megérti. Olyan ez, mint a régi titkos könyvek – titkos nyelvezeten íródottak. Videó Shri Mataji szavaival a titkos tanok felfedéséről Viszont elérhető, és aki haladni akar, az megteheti.

Kundalini mint folyó

Szép idézetet találtam. Bemutatja, hogy a kundalini jóga csak egy módszer arra (igaz, hogy nagyon hatásos módszer) hogy a kundalini energiát magunkban meglelve felemeljük azt, és életünket pozitív módon befolyásolni tudja.

»Minden folyó az óceánban fejezi be útját. Hasonlóan a jóga minden formája A kundalini felemelkedésével fejeződik be Mi a kundalini? Az ember alkotó potenciálja

Yogi Bhajan

 A folyó azonban lehet veszélyes is. A kundalini energia veszélyeiről itt írtam.

Vissza a kundalini jóga főoldalára, ahol a legfontosabb gondolatokat fűztem össze.

Miért volt titkosított a Kundalini?
Cimke: