Györkér csakra erősítése kundalini jógával

A piros szín a gyökér csakra színe, és akkor viseljük, akkor élesedik ki a látásunk erre a piros színre, ha tudatosan vagy tudattalanul a gyökér csakrát szeretnénk erősíteni. Lássuk, mikor jó ez.

Bár ez a jó dolog, meg a rossz is, ez mindig csak a felület. Van, hogy így teszünk, van, hogy hív minket a piros szín, van, hogy egyszerűen vonz a legalsó, esetleg az alsó három csakra, tehát így teszünk, amik itt fel vannak sorolva. Én a tudatosság híve vagyok, vagyis hogy rácsodálkozhassak, ha valami így történik.

Gyökér csakra

eleme a föld, színe a vörös, Én a legalsó, a gyökér csakrát erősítem, amikor • piros színt veszek magamra, minél közelebb a bőrömhöz, annál erősebb a hatás • amikor piros ékszert teszek fel • amikor piros, narancspiros, liláspiros képet nézegetek, akár önkéntelenül is • amikor ugrálok, kopogok a lábammal (ezek mind az energiát küldik elsődlegesen a gyökér csakrához, ahogy a kisgyermekek a hisztinél a fenék földhözverésével teszik)

Eddig voltak azok az erősítések, amiről rájövök, hogy erősíteni szeretném, Vagyis az öntudatlan jelzései a testemnek-lelkemnek. De ha már rájöttem, tudatosan is tudom erősíteni. Persze a tudatos és öntudatlan mindenkinél más lehet. A lényeg, hogy egy ponton rájöjjünk, JÉÉÉÉ, hiszen én ezt teszem…

  •  összefügg a megélhetés és a gyökér csakra, szóval az anyagi gondok csökkentik, az anyagiakból kiinduló jó dolgok erősítik, főleg amit mi „tulajdonolunk”, az otthon, a saját kuckó, a saját dolgok
  •  földelem, sőt, ha földre fekszek, földön mezítláb járok, erősíti, élő és egészséges fa, erdő…
  •  anya, anyával kapcsolatos dolgok befolyásolják, tehát az anyával való jó kapcsolat kialakítása erősíti
  •  minél inkább egynek érezzük magunkat a testünkkel, a fizikai testtel, annál inkább ezen csakrának energiaszintjéhez vagyunk közel.
  •  és ÉS ÉÉÉÉÉS a kundalini jóga

Ez utóbbiról igencsak vegyesek a vélemények, mármint a hatást illetően.

Most olvastam megint egy óvó-intő véleményt, hogy mennyire ritka a jó mester, és bizony árthatunk is vele. Jelentem, én is úgy gondolom, hogy az igazán jó dolgok, lsd gyógyszer, homeopátia, tanulás, tudás, kés, elektromosság, stb, mind képesek ártani. Oda kell figyelni a használatánál. A kundalini jógának is vannak veszélyei. 

Nem szabad visszaélni vele. Igen, biztosan árthat. Nagyon nagy energiák mozognak. Ha valaki nem bírja, az ne csinálja. De attól a kundalini jóga nagyon jó. Ha valaki magának mestere, akkor magának nem okoz rosszat. Másnak pedig ne vezényeljen senki, aki nem mester, ebben egyet értek.

Ja, és – mivel ott van a szomszédban – minden, ami erősíti a gyökér csakrát, erősíti a második csakrát is, ami történetesen a szex csakra. Ezt is lehet ám negatív jelnek tekinteni, bár világunkban inkább ellenkezője igaz.

 

Vissza a kundalini jóga főoldalára, ahol a legfontosabb gondolatokat fűztem össze.

Kundalini jóga erősíti a csakrákat – mindegyiket
Cimke: