A gyakorlat hatása a kundalini energia megtartására

Kimondottan fontos egy ilyen energiájú közegben.

Olyan ez, mint egy szilaj ló – ha meg akarod ülni, ha érezni akarod, ahogy vágtat, igencsak észnél kell lenned, és a gyakorlás sem árt.

Olyan a kundalini energia, mint egy nagyon erős, gyors versenyautó. Gyakorlott vezetőnek kell lenned, és nem lehetsz semmilyen tudatmódosító hatása alatt. Tudatosnak kell lenned ahhoz, hogy ne veszélyt, hanem lehetőséget rejtsen számodra a kundalini jóga.

A gyakorlást gyakorlatokon keresztül érjük el. De nem csak az számít, hogy elvégezzük, hanem az is, hogy megfigyeljük magunkat. Valahogy úgy lehet ezt elképzelni, ahogy máaszunk felfelé a hegyen, és figyeljük, hogy a ritkább levegő hogyan hat ránk.

Tudatosság

A figyelem saját magam felé, az energia magamban érzett ereje elvezet ahhoz, hogy tudjam, mi a jó, mi a megfelelő, mi a nem ismert. A kundalini jóga során a kundalii jóga tanárok csak és kizárólag olyan gyakorlatok fordulnak elő – erről Yogi Bhajan tanításai gondoskodnak – ahol a felélesztett kundalini energiát korlátok között tartják.

Egy kicsit talán olyan is ez, mint mikor az atomenergiát, az atomreaktort többszörös fizikai és mentális korlátok közé szorítva tartják. Az autó, a motor, az atomreaktor veszélyes dolog, nagy energiákkal dolgozik, oda kell figyelni a használata során. Tudatosan.

A közlekedés is veszélyes, oda is kell figyelni, de ez kevés embert tántorít el az utazástól.

Mentális zavarodottságot is okozhat a zabolátlan kundalini energia

De még mennyire nem. Pletykák terjednek arról, hogy mentális zavarodottságot okoz. Nem vicc, tényleg kapcsolatba lehet hozni ezzel is kundalini energiát. Csakúgy, mint minden jó technika, minden igazi fegyver kétélű kard, ha nem jól használod, téged vág meg.

Egy picit azonban utalnék más terápiás és mentális technikákra, amik szintén okozhatnak mentális gondot, zavarodottságot. A teljesség igénye nélkül de (pszichológuk szerint, akikhez terápiára járnak ily emberek) áldozatai vannak az agykontrollnak, a Gekkó módszernek, a transzlégzésnek, hasonlóan a tudatmódosító szerekhez és kábítószerhez.

Nem játék a kundalini

Gyerekek kezébe sem adunk kést, ollót, csak azután, ha megtanítottuk – felügyelet mellett – a használatát. Szintúgy van ez bármely fontos, lényeges, igazi változást létrehozó technikával, terápiával. Mindig van felelőssége a tanárnak, hiszen átadni úgy kell, hogy az a leírtaknak megfelelően végezve a gyakorlatokat ne okozhasson bajt.

Vissza a kundalini – titkai oldalra.

Vissza a kundalini jógáról szóló oldalra, ahol mélyebben foglalkozom a különböző jógákkal, és benne természetesen a kundalini jógával.

Veszélyes is lehet a kundalini energia
Cimke: