Ezzel a kifejezéssel lehet vitatkozni, én rögtön meg is teszem: maga a kundalini, az energia nem más a természetben.

Persze, minden embernek más és más, persze, máshogyan érezzük magunkat a természetben, mint egy teremben, vagy a lakásunkban, de amikor a kundalini, ez az energia szétárad a testünkben, ugyan mindegynek érezzük, hogy hol is vagyunk. Én legalábbis szinte úszkálok benne, lebegek… Vagyis nem az energia más a természetben, hanem rám, mint emberre hat a természet.

Így kinn, a „természet lágy ölén” egészen máshogyan kezdek hozzá a jógához, vagy akár az egyszerű légzőgyakorlathoz, voltaképpen a jóga gyakorlatsorhoz. Gyorsabban ráhangolódok.

És persze lehetséges az is, hogy egyes környezeteknek valóban nagyobb már a kezdő energiája is…. Kimondottan a pataknak az erdőben.

És most egy vallomás

Jajj, a vallomások olyan izé dolgok – jut eszembe rögtön, de most nem érdekel, mert vallomást akarok tenni. Ez nem könnyíti meg a te dolgodat, de remélem, nem is nehezíti.

Az én legelső ilyen energia élményem, ami számomra a kundalini energiát jelenti, a tengerparton volt.

Nyüzsgő strand, árnyas fák, mindenki happy, nyugalom és boldog zsivaj.

Éreztem, hogy ellazulok.

Azt is, hogy nagyon jó élni.

Ez most egy picit ciki így visszaolvasva, de tényleg az élet szeretetére gondolok most, azt éreztem, nemcsak amolyan „de boldog vagyok, mert itt vagyok a tengerparton” dolgot.

 Éreztem a bizsergést a tagjaimban, és ahogy a hátamon feküdtem, a csípőm és derekam könnyű lett, mondhatni elemelkedett a talajtól.

Könnyű voltam, és tele energiával

Na persze nem levitáltam, csak úgy éreztem.

Eltartott egy ideig.

Meglepődtem, de eszemben nem volt magamat kiragadni ebből az érzésből. Nem mozdultam, nem beszéltem, hallottam továbbra is a tömeg csivitelését, a gyerekek sikongatását, csupán belül magam voltam.

Magam voltam, és nagyon jól éreztem magam.

Mit is mondhatnék most, végülis azt kívánom Neked, aki olvasod ezt a bejegyzést, mint magamnak kívánom: legyen neked is ilyen csodás élményed. Minél előbb. Minél többször! Nem még ennél is többet szeretnék kívánni: bármikor, amikor szeretnéd. Függjön tőled!

Szép. Egy idősebb, bölcs asszony mondta nekem, hogy ami szép, az jó is. Gurmukh-ot nézni nagyon jó, mert a karjának mozdulataiban szépség van.

Vissza a kundalini jógáról szóló oldalra, ahol mélyebben foglalkozom a különböző jógákkal, és benne természetesen a kundalini jógával.

Természetben máshogy érzed a kundalini energiát
Cimke: