Jógik, tanárok

Megnéztem, hogy Gurmukh jóga paradicsomában kik oktatnak.

Nagyon sokféle ember!

Magam is meglepődtem.

Bevallom, azt vártam, hogy sok fehér turbánost látok, de meglepő változatossága volt a hajnak, kendőnek, nemnek, és jógairányzatoknak!

Sőt, nem is csak jóga múlttal tanítanak ott, hanem balett, pilates, és minden más is…

Gurmukh Golden Bridge stúdiója, és a tanárok.

A Bridge – híd  a fizikai és szellemi közötti hidat jelenti, ezt hivatottak megteremteni a jógázók. A mantrák, gyakorlás, ászanák, meditáció és persze a tanárok segítségével.

Volt szerencsém egy órájára bejutni a méltán híres Gurmuck kundalini jóga oktatónak, a kundalni jóga örökfiatal nagyasszonyának. Tényleg fantasztikus a tartása, a hangja, és maga a kisugárzása. Hatalmas tömeg van az óráin, amik nagyon kemények… Azért mondom, mert Gurmukh egyik tanítványánál is voltam jógán, ő jóval lazább, könnyedebb órákat tartott.

Nem kell megöregedned, itt a kundalini jóga

Mondja Gurmukh.

Amikor kundalini jógát gyakorolsz, akkor ragyogsz.

Belűről.

Mozgás, mantra, meditáció, és persze fizikai erőfeszítés is egyben.

Meg még szép is.

Ezek az ő szavai, de amikor hallgatom őt, elhiszem neki.

Lassú a beszéde, szinte selymes. Jól érzem magam szimplán a hangjától. A videó pedig nagyon-nagyon szép, ahogy a fény előtt hajlong, ahogy a leple mozog, ahogy segít másoknak a gyakorlatot végrehajtani.

Szép. Egy idősebb, bölcs asszony mondta nekem, hogy ami szép, az jó is. Gurmukh-ot nézni nagyon jó, mert a karjának mozdulataiban szépség van.

Vissza a kundalini jógáról szóló oldalra, ahol mélyebben foglalkozom a különböző jógákkal, és benne természetesen a kundalini jógával.

Gurmukh, az örök fiatal kundalini yogini
Cimke: